Polo WRC в ръцете на частен отбор за пръв път

Един от най-добрите рали автомобили в историята на световния рали шампионат Polo R WRC, отново ще се върне към състезанията през този уикенд благодарение на Раймунд Баумшлагер. Австриецът е първият частен пилот, който ще седне зад волана на Polo R WRC.

От Фолксваген винаги отричаха възможността за предаване на техните автомобили в ръце на частни тимове в годините в които участваха активно в WRC.

Многократният австрийски рали шампион и собственик на отбор Раймунд Баумшлагер ще използва шампионският автомобил от сезон 2016 на Себастиен Ожие  през този уикенд на рали Wecheselland.

Баумшлагер ще получи техническа подкрепа директно от Фолксваген, като също така ще разчита и на  бивщият инженер на Ожие , Жерард  Жан де Жон.

Автомобилът отново е „облечен“ в цветовете на Red Bull, благодарение на дългогодишното партньорство и лично приятелствона Баумшлагер със собственикът на компанията за енергийни напитки Дитрих Матешиц.

„Много съм горд, че ми е разрешено да карам Polo R WRC- коментира Баумшлагер. – Това е огромна чест за мен и трудно мога да опиша с думи моята развълнуваност.“

Свен Смийтс, директор на Фолксваген Мотороспорт, признава че има желаещи да закупят техните автомобили с цел участие в WRC Trophy категорията, но е малко вероятно да има подобна програма в световни рали шампионат.

Смийтс разкрива също, че усилията на Фолксваген са изцяло насочени към разработването на R5 автомобил чийто тестове се очаква да започнат през лятото.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]