Muennich Motorsport потвърдиха своето участие с два автомобила във WRX

click

Немският отбор Muennich Motorsport ще вземе участие във всичките 12 кръга в световният рали крос шампионат заедно с два автомобила Audi S3 RX разработени от тях самите в класът на супер автомобилите. Отборът, който е собственост на световният шампион в WTCC Рене Мунич, ще използва тазгодишният сезон за подготовка за предстоящият през 2016.

Все още не е ясно кои пилоти ще седнат зад волана на двата автомобила, но редица пилоти се очаква да направят тестове през следващите няколко седмици.

„Световният RX ще бъде нашата основна програма през тази година,” потвърди собственикът Мунич. „ Тази година ще я използваме за да се учим и смятаме да се борим за титлата при отборите през 2016. Ние сме доволни от развитието на раликросът, като спорт и фактът, че можем да развием наши собствени коли, това прави този шампионат толкова специален. Видяхме през изминалият сезон, че наша кола е достатъчно бърза за да влезе в челната десетка, също така е доста интересно да гледаш как изискванията за колите се изменят по подобие на пистовите шампионати. Средната скорост на трасетата във световният раликрос е много високо и сцеплението по-добро, така че ние трябва да адаптираме колата спрямо тези изисквания.”

click2

Мунич продължи: „ Вече разполагаме с различен двигател още от Естеринг, както и нова скоростна кутия, нови диференциали и спирачни системи. Също така, сме променили геометрията на задната ос и разполагаме с ново разпределение на тежестта. Отборът ни се увеличи с още 20 души и ще разполагаме с повече инженери и механици от преди, за да ни помогнат да развием автомобилите на още по-голямо ниво.”

„Muennich Motorsport” е вторият изцяло нов отбор, който потвърди своето участие през целият сезон 2015 във WRX. Сезонът стартира в краят на април в Португалия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]