Monster Energy влизат в WRC с Танак и Солберг?

От няколко дни насам доста сериозно започнаха да се засилват определени спекулации относно бъдещето на От Танак. През миналия уикенд естонеца приключи своите отношения с Hyundai Motorsport и в момента е свободен агент.

Първоначално една от теориите тиражирана от DirtFish бе, че той има вероятност да се завърне в Toyota Gazoo Racing. Според американското онлайн издание Танак поддържа добри отношения с директора на Toyota Акио Тойода и възможността да се завърне в отбора с който стана световен шампион бе опция.

Преди няколко дни обаче тази теория пропадна. От Toyota Gazoo Racing обявиха своите пилоти и Танак не бе един от тях.

Втората спекулация за бъдещото на От Танак в WRC бе той да се върне в M-Sport, отборът от който стартира неговата кариера в шампионат. С оглед ситуацията към момента това се оказва, най-вероятния сценарии за естонеца. Точно как ще се случи това обаче?

Рендър на испанския фотогаф Борха Делирио DelirioWorks

До момента нямаше яснота дали ще има такава сделка и точно как ще се случи. От няколко дни обаче различни медии и профили в социалните мрежи започнаха да споделят информация, че производителя на енергийни напитки Monster Energy има желание да спонсорира пилоти от световния рали шампионат. Според информацията тези пилоти са От Танак и Оливър Солберг, като заедно с тях е спрягано и името на Кен Блок.

Според други източници Кен Блок и Петер Солберг възнамеряват да създадат съвместен отбор, който ще се състезава с автомобилите на M-Sport и ще бъде подкрепен от Monster Energy.

Към момента най-сигурната информация е, че Петер и Оливър Солберг наскоро посетиха щабът на Monster Energy в САЩ и дори взеха участие в официалния подкаст на бранда Unleashed. Двамата продължават да се намират в щатите, но дали тяхното посещение е свързано с обявяването на новия отбор не е ясно. Самия Оливър сподели в своя профил във Фейсбук, че се очаква нещо „готино“ съвсем скоро.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3226 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]