M-Sport Ford със спешно събрание след слабите резултати на рали Ипр

Шефа на M-Sport Ford Ричард Миленер разкри, че неговия отбор ще направи спешно събрание за да преразгледа детайлно случилото се в рали „Ипр“. Въпреки това той заяви, че стои твърдо зад своите пилоти.

Но, колко слабо бе представянето на пилотите на M-Sport Ford през миналият уикенд?

Водещия пилот на отбора Крейг Брийн се намираше на пета позиция в генералното класиране докато в SS10, на 11,6 километра навътре в отсечката, той се обърна през таван отпадайки от състезанието. Неговите механици успяха да възстановят автомобила за неделя, но Брийн не успя да донес нито една точка от пауър етапа.

Гас Грийсмит за пореден път бе далеч от каквото и да е било темпо. Той изгуби още време в събота сутринта, спуквайки гума поради излизане от трасето. Великобританецът спря да смени гумата, но по-късно се оказа, че е изкривил задното окачване на своята Puma Rally1. В прехода за следващата отсечка той работи по отстраняването на проблема, но това му коства закъснение за часовата контрола преди старта и автоматично получи наказание.

Единствено Адриен Формо успя да оцелее, докато не стартира в предпоследната отсечка от ралито, където излетя от пътя едва на два километра от старта. Преди инцидента той се намираше в битката за четвъртото място с Оливър Солберг.

Определени ситуации са част от играта, все пак това е рали – коментира Ричард Миленер. – Въпреки това ние имаме изключително лош късмет постоянно, както и се правят много грешки. Това определено не е добре. Аз продължавам да стоя зад отбора, зад колата и трябва да работим заедно. Няма никакъв смисъл от вътрешни войни между нас.

Ситуация е трудна. Притискаш пилотите за да постигнат по-добри резултати и те не успяват. Опитваш се без да ги притискаш и да се наслаждават на състезанията и това също не работи. Затова според мен трябва да се прегрупираме и да оценим състоянието ни, както и да решим как ще продължим напред.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]