M-Sport с нов технически директор

С началото на новата година от M-Sport назначиха своя шеф на инженерния екип отговарящ за рали програмите Крис Уилиямс за технически директор на отбора.

Уилиямс е част от базирания в Довенби Хол тим от цели 25 години, като първият му самостоятелен проект е разработването на група N Ford Fiesta през 2005 година. Част от работата му може да се види върху Fiesta R2 и Fiesta R5.

През 2015-та неговата задача е да обновява Fiesta RS WRC, като няколко години по-късно е ключова част от вече старата хомологация WRC автомобили.

„Искам да изкажа моята благодарност към Малкълм Уилсън, който продължава да вярва в мен давайки ми възможността да водя различни проекти през годините – коментира Уилиямс. – За мен е привилегия да получа възможността да поведа целия технически отдел в едно толкова важно време от промени в любимият ни спорт.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]