M-Sport със сериозна подкрепа за младите пилоти в ERC

Вчера в официално съобщение до медиите от M-Sport Полша обявиха, че ще подкрепят младите изгряващи таланти от европейския рали шампионат.

Помощта на M-Sport ще дойде със съвместното участие и финансиране на Pirelli, ФИА и Евроспорт, като са предвидени едни доста привлекателни награди за победителите в ERC Junior и ERC3 Junior.

Победителите през сезон 2021 в ERC3 Junior ще получат напълно финансирани три участия през сезон 2022 зад волана на чисто новата Фиеста Rally3  в ERC Junior. Ако шампионите в ERC3 Junior вземат титлата зад волана на Фиеста Rally4, то те ще получат автоматично още три напълно финансирани кръга в ERC Junior, като така ще имат шанса сумарно да участват в шест кръга напълно безплатно зад волана на Фиеста Rally4.

M-Sport Полша са подготвили награда и за шампионите в ERC Junior. Победителите в тази категория ще получат финансирано от тях участие в Junior WRC, като така младите екипажи ще получат доста сериозен шанс за преход към световния рали шампионат в рамките на едва 3 сезона.

„Очаквам с нетърпение да започнем да предлагаме тези възможности през сезон 2021 – коментира Мачиек Вода, директор на M-Sport Полша. – M-Sport Полша дългогодишно подкрепя европейския рали шампионат, а нашите нови планове допълнително ще я затвърдят.

„ERC определено е страхотен шампионат за всеки прохождащ пилот в международната рали сцена. Младите пилоти са бъдещите звезди на нашия спорт и затова е много важно да ги подкрепяме. Именно заради това ние, ФИА, Евроспорт и Пирели вярваме в това и ще инвестираме в тях.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]