M-Sport продадоха първото си шаси от Puma Rally1

Гръцкия пилот Йордан Сердеридис се превърна в първия частен собственик на автомобил от новата хибридна WRC хомологация на ФИА. Информацията стана ясна, след като бизнесмена с епизодични участия в световния рали шампионат сключи сделката с M-Sport.

„Бях един от първите закупили R5 автомобили и дори бе Fiesta, през 2013-та. – коментира Сердеридис за dirtfish. – Надявам се да има още частни пилоти които да си закупят подобни автомобили. Имам желанието да участвам в две или три ралита през тази година и базирайки се на опитът ми от работата с M-Sport от последните години, избора ми бе повече от ясен.

Гръцко-белгийския бизнесмен смята да използва новата си придобивка за пръв път през юни в рали „Сафари“.

„Искам да отбележа, че реших да закупя колата доста преди рали „Монте Карло“ затова не съм се влиял от представянето на колата в това рали. Ще участвам в Кения и Акрополис. Състезанието в Кения ще бъде приключение за мен, с което ще се подготвя за Акрополис,“ допълни Сердеридис.

Шефът на M-Sport Ричард Миленер смята, че по този начин се показва от първо лице създаването на търсене за този нов тип рали автомобили.

„Много сме доволни за Йордан – разяснява Миленер. – Естествено новия хомологационен цикъл създава интерес, но хората започнаха да разбират, че тези коли са налични и да се състезаваш с тях е напълно възможно.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]