M-Sport и RedBull отново си партнират заедно

Adrien Fourmaux

RedBull и M-Sport за пореден път ще работят заедно, като този път световно известният бранд ще подкрепи програмата в WRC и WRC2 на Адриен Формо през сезон 2021.

Младия французин се доказа като една истинска находка през последните няколко години постигайки топ резултати в европейския рали шампионат и WRC. Имайки предвид, че кариерата на французина, който доста плътно върви по стъпките на Себастиен Льоб и Себастиен Ожие, стартира от преди едва четири години неговия напредък е доста впечатляващ.

Още през този уикенд Фиеста-та на Формо, с която взима участие в WRC2 на „Арктик Рали Финландия“, ще се сдобие с цветовете и логото на RedBull.

„Много съм развълнуван от това, че ще направя стъпка към WRC следвайки пътя на моите герои – коментира Формо, който ще дебютира зад волана на Fiesta WRC на рали „Хървастка“ през следващия месец. – Този сезон е екстремно важен за мен, като също така съм мотивиран и благодарен от вярата която полагат в мен от M-Sport и вече разбира се RedBull.

„Целта ми на „Арктик Рали Финландия“ е да запиша още един добър резултат. Също така съм изключително фокусиран и върху предстоящото рали „Хърватска“ в което ще направя и своя дебют зад волана на WRC автомобил, като възнамерявам това да бъде първата ми стъпка към една дълга кариера в топ категорията на световния рали шампионат.“

Парите които ще влязат по сметката на M-Sport определено ще помогнат на отбора с работата му по колата за сезон 2022.

„RedBull също виждат потенциалът на Адриен и за нас е фантастично, че отново ще работим с тях. Постигали сме много добри резултати с тях в миналото и моята надежда е екипът ни отново да достигнат същите цели за място на върха на подиума.

„Това е и първата стъпка към усилията ни за постигането на конкурентноспособно ниво с новите правила. Много от нашите ресурси са насочени към това да разполагаме с възможно най-добрия пакет за сезон 2022 и наличието на RedBull на борда действа изключително позитивно на отбора“, разяснява Малкълм Уилсън.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]