M-Sport залагат на 1,5 литров двигател за Rally3 бегачката си

Снимка: M-Sport

Вече не е тайна, че от M-Sport доста активно работят по Rally3 интерпретацията си, която се очаква да види бял свят още през януари. Това отново ще постави в челни позиции M-Sport на пазара на рали автомобили, като те ще бъдат първите пуснали за продажба кола от новата Rally3 хомологация на ФИА.

Тяхната Fiesta Rally4 със задвижване на четирите колела ще разполага с 197 к.с. благодарение на EcoBoost двигателя, който може да се намери в цивилната версия на модела Fiesta ST.  До скоро обаче не беше ясно с колко литров мотор ще екипират новото си попълнение, като очакванията бяха това да бъде 1 литровият от Rally4 хомологацията на Fiesta.

В правилата на Rally3 от ФИА разрешават на производителите да използват двигатели с кубатура от 1000 см3 до 1600 см3, като уеднаквяването ще идва от различните разширения на рестриктора на турбото с което ще разполагат.

Така от M-Sport се оказва, че ще екипират своята Fiesta Rally3 с 1,5 литров  турбиниран двигател.

„Когато се оказа, че може да заменим 1-литровия двигател ние имахме готовността да работим заедно с Форд по този проект. Този трицилиндров турбиниран двигател ни дава малко повече въртящ момент, което идва добре за задвижвана с четирите колела кола“, разяснява пред DirtFish Мачиек Вода, директор на M-Sport Полша.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]