M-Sport готови за Монте Карло 2021

M-Sport Ford World Rally Team са в пълна готовност да стартират в предстоящото през този уикенд съкратено рали „Монте Карло“ 2021 – едно от най-непредвидимите и престижни състезания в календара на WRC.

Великобританският тим ще разчита на Теему Сунинен и Гас Грийнсмит за своята програма в WRC, докато в WRC2 техен пилот ще бъде доста успешния французин Адриен Формо зад волана на Fiesta Rally2.

M-Sport са прекарали четири дни в района на Ардеш във Франция обръщайки внимание най-вече на новите гуми на Pirelli. Подготовката им премина сравнително гладко, освен едно излитане от трасето за Грийнсмит.

„Не мина много време от рали Монца, но доста неща се случиха от тогава – коментира Ричард Миленер, шеф на отбора. – Радвам се, че ще разполагаме с три коли за предстоящото рали Монте Карло.

„Подготовката не мина лесно, но работихме усилено с ФИА, промоутърите и организаторите на ралито за да присъстваме с нашите автомобили. Гас и Теему определено могат да получат шанс за добро представяне и да направят няколко изненади. Гъс е печелил тук в миналото, а Теему има какво да покаже на асфалта в Монте.“

През тази година Теему Сунинен ще си партнира с Мико Маркула, като скандиванското дуо очаква тяхното партньорство да стартира с добър резултат.

„Благодаря на отбора, че продължава да вярва в мен и през този сезон. Беше добре, че имахме възможността да тестваме и да се опитаме да съберем колкото се може повече опит преди старта на ралито. Най-вече в посоката на разчитане на условията и настройването на окачването, както и свикването с новите гуми на Pirelli.

„Мико нямаше възможност да присъства на тестовете и не сме били заедно в една кола от 2018-та, но съм убеден че всичко ще си дойде на място след като стартираме в ралито. Всичко е възможно в състезание като това и ние ще дадем всичко от себе си.“

Гас Грийнсмит и Елиът Едмонсон получиха възможността да участват в пълен сезон през тази година. През 2019-та двамата спечелиха рали „Монте Карло“ в RC2, а през миналата завършиха на 10-то място.

„Това състезание винаги е било специално за мен – заявява Грийнсмит. – Тук записах своята първа победа и много харесвам предизвикателството, което представлява. Тук опитът е всичко, затова тестовете бяха изключително важни за нас.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]