M-Sport атакува американският пазар с двулитрова Fiesta R5

click

Базирания в Англия отбор на „M-Sport”, обяви вчера своята съвместна работа с отборът на Кен Блок „Hoonigan Racing” и „Team O’Neal” относно бъдещето им участие на “New England Forest Rally” с новата Ford Fiesta R5 2000cc и новата Fiesta R2 1000cc на 17-18 Юли.

Новата Fiesta R5 с двулитров двигател е еволюция на актуалната версия, но с изцяло разработен двигател от M-Sport използвайки последната генерация на технологията EcoBoost на Ford. Целта на англичаните е да влязат в пазара на състезания и шампионати, които не са под шапката на ФИА особено в САЩ и Китай.

Колата използва 34 мм рестриктор и разполага със значително по-голяма мощност и въртящ момент от актуалната WRC версия, но на половин цена. Също така, автомобила разполага със задното крило на своя брат от WRC, но основно външния вид отговаря на R5 1.6 версията. Има също промени по шасито, електрониката и окачването.

Базирания в Бостън пилот Рамана Лагеман ще седне зад волана на първата бройка заедно със своя канадски навигатор Натали Ричард. Заедно към тях ще се присъедини Кен Блок със своята Fiesta HFHV, като ще се бори за да постигне своя резултат от 2013-та.

Малкъм Уилсън: „Това е невероятен шанс за нас да работим заедно с Кен и неговия отбор, както и представянето на тези нови автомобили на американска земя.”

Кен Блок: „ Радвам се, че ще си партнираме заедно с M-Sport през тази година. Много съм доволен от моята Fiesta HFHV, която създадохме заедно. Но идея за кола като Fiesta R5, но с характеристиките на WRC и с по-ниска цена от нея е направо невероятна. Очаквам с нетърпение да видим възможностите на тези автомобили.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]