LOTOS забранили на Кубица да подписва със Ситроен.

Основната причина поради която почти всички се чудихме защо не подписа с шевроните се дължи на неговите спонсори от “LOTOS”, които са в петролният бизнес.

Отборът на Ситроен вече разполагал със спонсор от петролният бизнес (Total), което прави невъзможно да пристигне друга фирма, конкурентна върху капакът на DS3 WRC. Въпреки това от „Total“ са се съгласили полякът да кара за Ситроен, от “Lotos” са заявили, че не желаят да „споделят“ Кубица с техен конкурент.

Френският отбор е трябвало да се откаже от първоначалният си план за наемане на Роберд Кубица, заради неговият персонален спонсор(Lotos). Така французите затвърждaват дългогодишните си отношения с Total, които датират от над 40 години.

Полякът се отправи към синият овал, за да се качи зад волана на Фиеста WRC. На неговото място от Ситроен поставиха англичанинът Крис Мийк, който според Матон е бърз но има своите недостатъци, визирайки неговите катастрофи.

Ив Матон, също така допълни:“Ние сме горди че, той постигна неговата първа значителна победа с нас. За нещастие нашите пътища се разделят, но не поради вина на Роберд или Ситроен“, подчерта французинът.

Робед Кубица, също така е заявен за първото рали от ERC Рали Янер зад волана на Фиеста RRC, все още не е ясно кой ще му бъде навигатор.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]