Hyundai Racing Trophy ще надгради успехите си и на рали „Твърдица-Елена“

Hyundai Racing Trophy се отправя към второто си рали за месец юли – „Твърдица-Елена“. 13-ото издание на състезанието ще се проведе този уикенд от 14-и до 16-и и е четвърти кръг от едномарковата надпревара на Hyundai и трети кръг от Националния рали шампионат. Екипажите, които ще вземат участие са Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Младен Карчев, Виктория Гъркова/Велислава Павлова и Боян Гетов/Стефан Кънчев.

На специално организирана пресконференция за „Твърдица-Елена“ бе обявено, че състезанието ще бъде първото, в което няма да стартират автомобили 4х4 и R5. Според директора на ралито Пламен Иванов и треньора на Hyundai Racing Trophy Петър Гьошев, това ще направи надпреварата още по-интересна и динамична както за пилотите, така и за феновете. Безопасността, която е на първо място, е подсигурена с 6 броя аварийно-спасителни коли, 65 маршали, 37 съдии и 25 униформени служители на полицията.

Според пилотите и организаторите, решаващите етапи на ралито ще бъдат „Елена-Твърдица“ – 29 км и power stage „Предела“ – 24 км, поради тяхната сложност и дългите спускания. Това потвърди и Добрин Борисов, който ще стартира с автомобил №1 в списъка за заявки за участие. Според него, въвеждането на нови етапи носи допълнителни неизвестни в утвърденото състезанието и го прави още по-интересно и сложно. Това са супер специалният 3-и етап в Твърдица, както и отсечката „Лазарци“. Тя се преминава два пъти и е разположена в Еленския Балкан.

На рали Твърдица-Елена в редиците на Hyundai Racing Trophy отново ще има ново дуо с пилот опитният Боян Гетов, стана ясно от думите на Петър Гьошев. „Той ще бъде доста внимателен, защото за първи път сяда в автомобила от този шампионат, но ще се бори за класиране в челната тройка в Hyundai Racing Trophy. Разбира се, в това състезание лидерът отново е Симеон Симеонов”, смята Гьошев. Треньорът е категоричен, че той като водач в класирането на едномарковия шампионат ще се бори и за добра позиция в генералната подредба.

По думите на наставника „Твърдица-Елена“ ще е чудесна възможност и за Денис Станчовски, който се чувства комфортно на трасето, защото го познава и буквално е проходил на него през изминалата зима. “Изминахме над 700 км тестове и в зимния сезон, когато имаше много сняг и успях да натрупам много ценен опит”, сподели на пресконференцията Денис. Виктория Гъркова също е подготвена изключително добре от екипа на Hyundai Racing Trophy и Motorsport Academy, допълни той. Тя два поредни уикенда е тренирала под ръководството на Димитър Спасов, дългогодишен навигатор и обучаващ в спортната платформа.

Петър Гьошев обясни, че след тежкото състезание в Турция е направена сериозна ревизия на състезателните автомобили и те са готови за предстоящото рали. „Твърдица-Елена“ ще се състои от общо 9 етапа с обща дължина 125 км. Откриването ще бъде в петък, 14 юли от 20ч. на пл. Свобода в Твърдица.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]