Hyundai Racing Trophy с активни тренировки преди рали България

Седмици преди рали България, екипажите от Hyundai Racing Trophy проведоха поредната тренировка, организирана от Motorsport Academy, която се състоя на затворено и обезопасено трасе край Твърдица. Участие взеха Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Мартин Коев/Димо Бозуков, Денис Станчовски/Младен Карчев и Виктория Гъркова /Велислава Павлова.

Екипажите бяха със своите рали автомобили Hyundai i20 Coupe R, с които натрупаха още ценни километри преди предстоящото състезание във Варна. Пилотите следваха съветите на треньора Петър Гьошев, за да тренират различни техники и да покажат най-доброто от себе си на рали България. Сериозно развитие в уменията си показва Симеон Симеонов, който вече трета година се състезава в едномарковия шампионат. Начинаещите Денис и Виктория се справят също добре и се учат бързо, като вече са свикнали с новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R. Мартин Коев споделя, че се сработва все по-добре с автомобила и обещава да вдигне темпото на предстоящото рали.

„Намерихме подходящо за тренировки трасе, което наподобява първи и втори етап от рали България – Дюлино и Козичино. Много е специфично, има неравности, изкачвания, спускания и нашите екипажи никога не са карали точно на този участък край Твърдица, който естествено затворихме и обезопасихме. Маршрутът е с дължина 7 км, като всеки автомобил направи поне 7 или 8 минавания в двете посоки. Имахме късмет, че заваля дъжд и изпробвахме гумите в реално време, което беше добре за всички. Впечатлени сме от резултатите, които постигнаха екипажите, както и от перфектното поведение на Hyundai i20 Coupe R на техничното трасе.”, заяви проджект мениджърът на Hyundai Racing Trophy, Георги Гвоздейков.

Следващото предизвикателство за екипажите на Hyundai Racing Trophy е рали България, което ще се проведе от 19 до 21 май край Варна. Състезанието се състои от 12 етапа, с обща дължина от 151 километра.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]