Hyundai Racing Trophy представи официално шест екипажа за сезон 2016

Hyundai Racing Trophy_Team

Екипът на HYUNDAI RACING TROPHY представи шест екипажа, обновен състезателен автомобил Hyundai i20 Coupe R1 и нов сервизен бокс за сезон 2016.

На събитието присъстваха заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, председателят на Българска федерация по автомобилен спорт – Владимир Илиев, Стефан Митов – национален директор продажби на „Индустриал Комерс“, Георги Гвоздейков – проджект мениджър на проекта, Петър Гьошев – треньор на участниците в шампионата.

„В днешните времена трябва да адмирираме такава проява, в която бизнесът иска да помогне на спорта. Виждам, че тази година има сплав между опит и младост. Надявам се наистина тази сплав да помогне за развитието на младите пилоти. Наред с пожеланието за спортни успехи, нека те да не забравят и основната цел, която трябва да има всеки един успял пилот. Това е да направи превенция към всички фенове към децата за Stefan Mitov, Asen Markov, Vladimir Iliev, Petar Gyoshev, Georgi Gvozdeykovбезопасност на пътя.“, коментира заместник- министърът на младежта и спорта Асен Марков и пожела успех на екипажите.

Стефан Митов – национален директор продажби на „Индустриал Комерс“ и главен „виновник“ за създаването на Hyundai Racing Trophy:„Преди една година стартирахме изключително амбициозния проект Hyundai Racing Trophy и за щастие завършихме един успешен сезон през 2015 г. Сега стартираме сезона с още по-голяма амбиция, доста промени по автомобилите и разбира се, много по-развити умения на пилотите. Интересното е, че вече излизаме и на международна сцена. Първото международно рали ще е в Румъния следващата седмица. В същото време има сериозен интерес и от пилоти от съседните държави. В недалечно бъдеще Hyundai Motorsport, които организират участието на Hyundai в световния рали шампионат, имат идея да провеждат едномарков рали шампионат на европейско ниво. В него разбира се, пилотите, които са стартирали в Hyundai Racing Trophy, ще бъдат едни от първите участници. Пожелавам на екипажите и целия екип един още по-успешен сезон.“

Asen MarkovЕто какво коментира и Владо Илиев: „Това е един изключително бляскав проект. Нека да са бляскави и успехите на екипите и мениджърите им. Искрено ви желая успех през този сезон и дано думите на Стефан Митов да се сбъднат и някои от състезателите в Hyundai Racing Trophy да го видим като участник в световния рали отбор на Hyundai. Този проект беше един от първите, който проби и стартира с 16-годишни пилоти. Това е пътят. Колкото по-рано се качват младежите да карат, толкова по-голям шанс има да ги представяме в бъдеще и на международни състезания.“

На бляскавото събитие в шоурумът на Hyundai бяха представени Григор Григоров с навигатор Нeдялко Сивов, Симеон Симеонов – Красимир Механджийски, Васил Жеков – Александра Раева, Мирослав Ангелов – Петър Илиев, Христо Геров и Георги Делчев.

Grigorov_Sivov

Освен новите екипажи и автомобилът претърпява редица промени. Една от тях е монтирането на 300 мм  спирачни дискове, премахнат е серво усилвателят на системата, която е взета от i30 Turbo. Заедно с това i20 вече разполага и с блокаж на диференциала, променени предавателни числа на скоростната кутия и олекотено окачване.

За втора година до екипажите ще бъде и техния треньор – Петър Гьошев. Той ще поеме тяхното обучение, както през първия сезон и преди и по време на всяко състезание ще им дава нужните съвети за по-добро управление на автомобила по време на състезания.

Hyundai i20 Coupe R1_Georgi Gvozdeykov„Подготовката протече много добре и мисля, че всички пилоти намериха своите навигатори, имаме и нови екипажи. Новите пилоти са страшно разнородни като възраст и като опит и мисля, че това е една добра стратегия от наша страна, защото всеки ще може да черпи опит от другите и да забелязва неговите негативи по време на състезание. Подготовката включваше описване на записки, нови стратегии, тренирахме много неща, с всеки работихме по различни методики, защото не всеки има достатъчно опит. Някой са по-млади, други имат повече опит, а с трети ще работим по ралитата, защото се включиха в шампионата в последния момент. Но наистина ние пишем история за втора поредна година в автомобилния спорт в България и това ще се помни дълго време. Надявам се от този шампионат да излезе талант, който след няколко години да ни радва по световните ралита и да се гордеем с него.“, коментира Петър Гьошев.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]