Hyundai Racing Trophy награди официално победителите в едномарковия шампионат

hrt-nagrajdavane

Единственият едномарков шампионат в България, Hyundai Racing Trophy, награди своите победители от сезон 2016. Купи за първо място получиха Григор Григоров/Даниел Миленков, за второ място – Христо Геров/Йордан Йорданов, а на трето място бяха наградени Симеон Симеонов и Димитър Спасов. Церемонията по награждаването уважиха много официални гости, сред които Валентин Заяков – съветник на министъра на младежта и спорта, Анатоли Илиев – общински съветник, член на Комисия за децата, младежта, спорта и туризма и организационен секретар на фондация „София – Европейска столица на спорта”, професор Тодор Танев – съветник на Премиера и ексминистър на Образованието и науката, проф. д-р Йордан Пенев от Академията на МВР, Илия Чубриков – доайен на българския автомобилен спорт и Владимир Илиев – председател на управителния съвет на БФАС.

На официалното събитие бяха наградени и Източноевропейските шампиони по офроуд – Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai Off-road Racing Team. Те получиха своите купи от Стефан Митов – Национален директор „Продажби” на Индустриал Комерс. Екипажът показа умения в 4 тежки състезания, като пребори над 50 пилоти от Италия, Франция, Гърция, Румъния, Израел и България. Техният Hyundai Santa Fe T1 доказа своята издръжливост след изминати над 2000 състезателни километра при всякакви условия и тежки маршрути. Цветомир Иванчев и Ивайло Николов показаха майсторство на най-високо ниво и заслужено станаха Източноевропейски шампиони.

Преди церемониалното награждаване се проведе първото телевизионно обзорно студио в шоурума на Индустриал Комерс с водеща Йоана Гочева. В него гости бяха Стефан Митов – Национален директор „Продажби”, Георги Гвоздейков – проджект мениджър на Hyundai Racing Trophy, Петър Гьошев – треньор на пилотите в шампионата, победителите в едномарковата надпревара – Григор Григоров, Христо Геров и Симеон Симеонов, както и мениджъра на Hyundai Off-road Racing Team – Тодор Христов. В обзорното студио, екипът на Hyundai Racing Trophy коментира по-подробно изминалата състезателна година, похвали още веднъж екипажите за техните постижения и заяви сериозните си планове за разрастване на спортната платформа до Балкански шампионат с 3 състезания в чужбина и 3 в България през 2017 година.

Зрителите на обзорното студио имаха възможност да видят и професионално направено видео с коментари на Григоров, Геров, Симеонов и техния треньор – Петър Гьошев, в което пилотите показаха наученото през двете години на обучения и състезания в едномарковия шампионат. Те коментираха свои подбрани кадри от рали сезона на 2016 година като доказаха, че са технически подготвени и могат да обсъдят професионално своите преминавания по отсечките. Така пилотите на Hyundai Racing Trophy успяха да предадат научената от тях теория и на многобройните зрители на обзорното студио и да разкрият комплексната техника, която стои зад всеки преминат завой с техните Hyundai i20 Coupe R1.

На самото награждаване на екипажите от едномарковия шампионат имаше поздравителни слова от официалните гости на събитието. „За мен е привилегия и удоволствие да ви приветствам от името на министъра на младежта и спорта – Красен Кралев, за това чудесно представяне на Hyundai Racing Trophy и за всички екипажи, които са участвали и побеждавали на терените в България. Такъв млад проект печели толкова много престиж при толкова състезания и се развива с още по-големи и успешни темпове. Благодарение на шампионата, тези млади хора се развиват и имат възможност да достигнат до нивото на легендата на българския автомобилен спорт – Илия Чубриков, който е тук сред нас. Министърът на младежта и спорта и всички ние ще се постараем Hyundai Racing Trophy да пребъде и за в бъдеще.”, коментира Валентин Заяков – съветник на министъра на младежта и спорта.

Председателят на БФАС, Владимир Илиев, връчи специален плакет на Индустриал Комерс за „Фирма, направила най-сериозни инвестиции в областта на автомобилния спорт през 2016 година“. Това затвърждава Hyundai Racing Trophy като успешен и проспериращ проект, който развива рали дисциплината в страната и е правилният път за обучаващите се пилоти към европейската и световна сцена. С разрастването си в Балкански шампионат и очакваните нови подобрения по автомобилите, Hyundai Racing Trophy отново вдига летвата за следващия състезателен сезон през 2017 година.

Обзорно студио на Hyundai Racing Trophy за сезон 2016

Публикувахте от Hyundai Bulgaria в 14 декември 2016 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]