Hyundai Racing Trophy набира скорост за рали „Троя“

Екипажите на Hyundai Racing Trophy ще стартират на предстоящото рали „Троя“ в Чанаккале, съседна Турция, този уикенд, 1-2 юли. Горещото лятно състезание ще бъде трети кръг от едномарковия шампионат, а в него участие ще вземат Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Младен Карчев, Виктория Гъркова/Велислава Павлова, както и нов турски екипаж – Топрак Кандан/Ерхан Арикан.

Надпреварата в Турция обещава да бъде интересна и изпълнена с много спортни емоции. Водачът във временното класиране на едномарковия шампионат, Симеонов, признава, че преднината по точки, която има пред претендентите си не го успокоява. Това дори го мотивира да бъде още по-постоянен и да не вдига крака от газта. 16-годишният Денис Станчовски доказва с всеки изминал километър амбицията си да бъде професионален пилот и постепенно вдига темпото в отсечките. Това успя да го докаже и на изминалото рали спринт „Дряново“, като обещава на състезанието в Турция да се представи още по-добре. Дамското присъствие зад волана на Hyundai i20 Coupe R – Виктория Гъркова, също показва своя талант. Както самата тя казва, картинг опитът, който има е много ценен и ѝпомага да запазва хладнокръвие в отсечките, въпреки високите скорости.

Нововъведението в предстоящото рали е турският екипаж, който ще се включи в едномарковия шампионат. Тандемът в четвъртия Hyundai i20 Coupe R е съставен от Топрак Кандан с навигатор Ерхан Арикан. Топрак е известен в Турция и с участията си във V1 Challenge състезанията, а неговия ко-пилот е с дългогодишен опит в различни рали класове. На рали „България“, което беше част и от Турския шампионат, отбори и организатори от южната ни съседка се впечатлиха от формата Hyundai Racing Trophy и изразиха своето желание шампионата да участва и в Турция. Благодарение на лесно достъпната спортна платформа, Кандан/Арикан имат възможността да се качат на Hyundai i20 Coupe R и да се състезават в клас RC5.

Рали „Троя“ включва 8 състезателни етапа с обща дължина 154,30 км. Церемониалният старт и награждаването ще се проведат пред прословутата статуя на Троянския кон в Чанаккале от филма „Троя“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3299 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]