Hyundai Motorsport с отбор и в WRC2, разчитайки на Вейби и Грязин

От Hyundai Motorsport обявиха формирането на екип за сезон 2020 в WRC2 категорията. Те ще разчитат на отборът на RedGrey да обслужат програмата. Така бившият MM Motorsport се превръща в сателитен отбор на корейският тим и негов шеф е собственикът на RedGrey самият Марко Мартин. Оле-Кристиян Вейби и Николай Грязин ще бъдат пилотите, като и двамата са доказвали своята скорост в европейската рали сцена.

Двамата ще разполагат и с обновен автомобил, след като от Hyundai се възползваха от жокерите си за промени по автомобила в „последният момент“. Тази обновена бегачка реално ще бъде преход към бъдещата еволюция, която се очаква да види бял свят по отсечките през 2021-ва.

Корейците ще разполагат с нова кормилна система, като и с нови бутала на двигателя. Така i20 R5 ще разполага с 290 к.с. Увеличената мощност идва и с повече въртящ момент, който според думите на отбора е стъпка напред в обновяването на колата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]