„Hyundai Motorsport“ с нови попълнения през сезон 2023

От „Hyundai Motorsport“ обявиха официално две нови попълнения към своя списък от пилоти, които ще се състезават през сезон 2023 и ще бъдат част от тяхната програма „Hyundai Motorsport Driver development Programme“.

29-годишният Темо Сунинен ще вземе мястото на Крейг Брийн в основния тим, като ще има възможността да дебютира зад волана на новата генерация Rally1 за първи път през този сезон. Той ще споделя третия автомобил на отбора с Дани Сордо по познатата схема от няколко сезона насам. Към момента корейците са обявили, че Сунинен ще вземе участие сам в рали „Естония“ и рали „Финландия“ зад волана на i20N Rally1.

Изненадващото ново лице на отбора обаче е WRC2 Open и WRC2 Junior шампиона за сезон 2022 – Емил Линдхолм. 26-годишният талант на „Skoda Motorsport“ напуска чешкия тим, за да продължи участието си в световния рали шампионат в WRC2 категорията зад волана на i20 N Rally2, който до скоро бе в ръцете на Сунинен.

С тези попълнения към тима от „Hyundai Motorsport“ смятат да обновят своята програма за млади пилоти, чиито старт бива през 2017 година.

Програмата за развитие на пилоти на ‘Hyundai Motorsport’ не е тук, за да запълни празното пространство, а вместо това тя е стратегическа платформа, която да осигури на отбора множество възможности и избори измежду младите пилоти„, обяснява Сирил Абитебул, шеф на отбора.

Ние вече разполагаме с вълнуващ набор от талантливи пилоти в лицето на Темо и Емил. Очаквам с нетърпение нашият екип да подкрепи тяхното развитие и да ги изгради допълнително за бъдеще„, допълва Абитебул.

Към момента „Hyundai Motorsport“ се намира на втора позиция в шампионата, с изоставане от 23 точки спрямо „Toyota Gazoo Racing“, след шест изминали кръга.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]