Hyundai привлякоха дизайнерът на M-Sport към своите редици

Преди няколко дни стана ясно, че един от основните дизайниери на M-Sport Кристиян Лориокс е бил привлечен да работи за Hyundai Motorsport. Най-вероятно той ще получи нелеката задача да работи по новата Rally1 кола на корейският тим.

Белгиецът набира популярност в рали средите благодарение на работата си в Prodrive. Той е ключова фигура в създаването на Subaru Impreza WRC2000, един автомобил който определено изненада конкуренцията през периодът на група А в WRC.

През 2002 г. Лориокс започва работа за M-Sport, където прилага инновативното си мислене върху Ford Focus RS WRC03 и автомобилът с който Форд спечели първата си титла при конструкторите през 2006 г. след дългогодишна суша.

„Това е важна новина, която разкрива повече за намеренията на Hyundai от колкото тези на M-Sport. Няма съмнение, че моливът на Кристиян продължава да е остър, особенно когато видиш работата му по GT автомобилите. Със сигурност неговата работа ще бъде от голяма важност през настоящия и следващия сезони“, коментира източник на DirtFish.

Според изданието Лориокс имат добри отношения с Ойт Танак и Тиери Ньовил, като е работил и с двамата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]