Hyundai представи новата генерация на i20WRC

Launch2016i20_017

Вчера Hyundai представиха своята нова генерация на i20 WRC, която ще използват през сезон 2016. Отборът ще продължи да разчита на своите пилоти, като през новият сезон ще взимат участие с три коли през цялото време.

Launch2016i20_023От Hyundai са навъртели 8000 тестови километра и твърдят че, тяхната кола е достатъчно конкурентна за да се бори срещу Volkswagen. „ Новата генерация на i20 WRC е продукт от едногодишна разработка на вече доста опитен екип”, заяви Мишел Нандан, директор на отборът. „ Вече можем да сме по уверени в борбата за челните позиции. Ние сме наясно че, конкурентите ще са много силни, но ние няма да ги оставим на мира през 2016.”

През 2015 отборът стартира с Ньовил и Сордо на чело, но в краят му размениха Падън за Ньовил. Младият новозеландец показа невероятно темпо през годината, като дори бе на път да запише своята първа победа на рали „Сардиния“.

Нандан допълни че, от Hyundai ще бъдат гъвкави през новият сезон относно разположението на пилотите в двата им отбора.

Launch2016i20_021

„Всички наши пилоти ще имат еднаква възможност да се борят за титлата. Убеден съм че, разполагаме с най-разнообразната линия от пилоти и това е нашето предимство.“

Launch2016i20_045Четвъртият пилот на Hyundai Кевин Абринг, ще се занимава с разработката на изцяло новият i20 R5, както и по колата за сезон 2017. С новият автомобил за 2016 ще разполагат само два екипажа на „Монте-Карло“, докато третият автомобил ще видим в „Швеция“.

Най-доброто представяне до момента на корейците е рали „Германия“ 2014, в което Ньовил и Сордо завършиха на първо и второ място. През тазгодишният сезон отборът не успя да постигне същата цел и дори изгуби в битката за второто място при производителите със Citroen.

Launch2016i20_043

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]