GRC минава на ток

lar22117

В базирания в Америка Глобален рали крос шампионат (GRC) ще се появи клас само за електромобили, като първите състезания ще са през 2018 година.

„ Глобалният рали крос шампионат с удоволствие ще добави и категория за електрически автомобили – заяви изпълнителният директор на GRC Колин Дин. – Електрическите автомобили са една от най-коментираните и разработвани технологии в автомобилостроенето. Производители от цял свят вече признават напълно предимствата и потенциала на тази технология.”

Дин потвърди, че новата група коли ще допълни вече съществуващите Супер карс и Лайтс.

„Електрическите серии ще допринесат за изцяло нов тип динамика, която няма как да замени настоящата формула на този спорт, но ще се превърне във важна част за развитието на нашия шампионат“, допълни Дин.

Известният рали, а вече и рали крос пилот Манфред Щол представи преди време своята концепция за рали крос автомобил (не автомобил за рали, както бяха писали други медии у нас).

Концепцията на Щол за рали крос автомобил

Темата за изцяло електрически рали крос автомобили не е нова. Въпреки, че Ауди излезе от WEC и ще участва във Формула Е, от компанията не крият интереса си и към електрифицирането и на рали крос надпреварите.

Audi и Матиас Екстрьом спечелиха титлите при конструкторите и пилотите в световния рали крос шампионат през 2016 година.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]