FIAERC: 56 заявени за Унгария, Стратиева пропуска

Снимка: FIA ERC

Топ пилоти от цяла Европа са подали своята заявка за участие в четвъртия кръг от ERC рали „Унгария“ (6-8 ноември).

Цели 33 екипажа с Rally2 автомобили ще вземат участие в асфалтовото рали, като сред тях са имена на пилоти като Алексей Люкянук, Оливър Солберг, Крейг Брийн, Мадс Отстберг, Андреас Микелсен, Емил Лиднхолм, Ефрен Ярена, Норберт Херчиг и др.

Сред заявените е и румънеца Симоне Темпестин, който съвсем скоро записа своята пета национална титла. Общия брой на заявените екипажи е 56, с два повече от миналата година.

За съжаление на българските фенове дуото на Екатерина Стратиева и Георги Аврамов няма да вземат участие. Причината зад това решение е положителната проба за COVID-19 на Георги Аврамов.

Тази сутрин, след като вчера пуснахме проби за PCR тестове с Жоро поради факта, че последните дни се чувствахме…

Публикувахте от EKATERINA STRATIEVA в Понеделник, 26 октомври 2020 г.

Рали „Унгария“ 2020 ще бъде с дължина от 191 състезателни километра, разделени на 16 специални етапа. През миналата година именно тук се реши титлата в европейския рали шампионат, където Крис Инграм и Алексей Люкянук си спретнаха една доста тежка битка.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]