FIA ERC Рали Полша 28-30 Юни 2019

Керванът на европейския рали шампионат се мести в Полша през този уикенд. Със своето 50-то издание полското макадамово рали ще ни предостави една интересна битка благодарение на рекордните от 1975-та година насам 102 заявени екипажа, от които 24 с автомобили от R5 хомологацията на ФИА.

Освен че важи за ERC, полското рали е и част от националният шампионат, като точки за класирането се дават и в двата дни от надпреварата.

Рали „Полша“ е едно от най-старите в Европа, чието завръщане в шампионата бе през 2018, след като редовният кръг от ERC рали „Ржежов“ бе изваден от календара. 1921 е годината, в която се провежда първото издание, докато от 2005 година Миколайки е дом на надпреварата.

През тази година организаторите са намалили общата дължина на състезанието на 659 километра, като са намалили преходните разстояния между етапите. През тази година са предвидени 15 специални етапа стартирайки с първото от три минавания през супер специалният етап Mikolajki Arena в петък.  За съботната конфигурация екипажите ще преминат през четири специални етапа по два пъти. В неделя са предвидени по две минавания през три специални етапа, като Uzranki 2 ще бъде отсечката с която ще бъде закрито състезанието.

„ Масурианският макадам е буквално магически – разкрива легендарният трикратен европейски шампион и победител в рали „Албена“ Кшищоф Холовчик. – Никъде другаде няма да намерите подобна настилка. Етапите са много бързи, сравнително безопастни поради това че, преминават през доста изчистени местности. Опитените пилоти харесват ралита а щабът в Миколайки е една важна част от състезанието.“

Полезни връзки

Часови график

Програма на телевизия Евроспорт България

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]