FIA ERC : Кале Ровампера спечели квалификациите в Лиепая

Младият Кален Ровампера  (Форд Фиеста R5) направи повече от уникален дебют в ERC шампионата записвайки най-добро време във вчерашният квалификационен етап. Това постижение му дава привилегият да избира пръв своята стартова позиция за днешният първи ден от рали „Лиепая“.

17-годишният тийн записа най-добро време от 1 минута 32.327 секунди в 3.02 километровият квалификационен етап Дуналка, подобрявайки с 1.2 секунди времето на Николай Грязин, който победи Ровампера в последната им среща преди няколко месеца в Латвия.

„Времето изглежда доста добро – коментира Ровампера. – Моята цел е да опозная колата, понеже тя е изцяло нова за мен и имам доста работа с нея. Не съм дошъл на това рали за да се доказвам, просто искам да се фокусирам върху колата и себе си.“

Алексей Люкянук бе човекът записал третото най-добро време следван от лидерът в шампионата Каетан Каетанович. Челната осмица се затваря от Хосе Суарез, Лукаш Хабай, Пепе Лопез и Янис Беркис.

Бруно Магалаеш, който се бори с Каетанович за титлата, записа девето най-добро време във вчерашният квалификационен етап.

Стартовият ред на рали „Лиепая“ 2017

Днес екипажите ще стартират в рали „Лиепая“ от 10:00 часа българско време с първият  11.49 километров етап Оптибет. Времената на живо можете да следите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]