F1 2020 преминава на следващото ниво, тест от първо лице

По време на COVID-19 ситуацията гейминг индустрията процъфтява повече от всякога, промоутъра на Формула 1 дори спретна първия официален виртуален шампионат с участието на истински пилоти, а платформата разбира се бе F1 2019.

Няколко месеца след това най-престижният пистов шампионат на света стартира своя сезон, а и с него дойде и дългоочакваната игра F1 2020, която отново е разработена от магьосниците от Codemasters.

Ние от BGRallyHD за поредна година имаме страхотна възможност да сме сред първите в България изпитали най-новото заглавие при автосимърите благодарени на Ozon.bg и Pulsar.bg.

Новото издание определено надмина нашите очаквания, като фокусът този път е основно върху изграждането на твой собствен отбор. Това определено е повече от страхотен ход от страна на Codemasters, като играчите ще имат доста повече занимавка върху това да изградят своят тим от нулата, вместо просто да се качат в болида и да го подкарат.

Създай твоят екип мечта

Да, сега вече ти си шефа и ти взимаш решенията за своя собствен отбор. Това ти дава дори правото да избереш цветовата схема на екипа, както и външната визия на твоя болид.

Същинската част от F1 2020 обаче започва с нелекия избор на кой доставчик на двигатели да се довериш. Изборът голям и труден, но финансите с които първоначално разполагаш далеч не наподобяват бюджета дори и на най-слабия отбор в реалния грид, нещо което придава допълнителна интрига на играещия.

Следващата ти стъпка на мениджър е да избереш своя пилот съотборник. Тук малко е трудно в днешни дни собственика на отбора да е пилот и да трябва да избере своя съквартирант по гараж , но пък от друга страна ако си избереш мъдро „колегата си“ той също може да изиграе ключова роля в представянето на отборът ти. Вторият пилот също подобрява уменията си през цялото време, като така можеш да култивираш перфектния съотборник номер две в твоя тим. Факторът от реалния свят, че най-големият ти съперник всъщност е твоя съотборник за съжаление липсва и виртуалният ти колега винаги ще бъде втора цигулка, без да бъде реална заплаха за теб.

На този етап играчът вече разполага с нужното да стартира своя отбор, но преди да започне първият си сезон, ще трябва да направи възможно най-изгодната за тимът му сделка, сключвайки договори с редица спонсори задължаващи го да постигне определени резултати, срещу които получава жизненоважно финансиране. Именно това финансиране се оказва най-ключово за развитието на твоя отбор. В  F1 2020 имаш възможността да инвестираш в разработването на почти всеки елемент от болида, докато твоя екип от инженери и механици държат на добрата ти работа, като пилот за да съумеят да разработят елементите възможно най-акуратно. Отделно от това ти си длъжен да се съобразяваш с дадените от тях срокове за изпълнение, като имаш възможността да планираш предварително програмата на отборът си спрямо календарът и състезанията. Разбира се като човекър с финансите, може да инвестираш в тренировъчни лагери, маркетингови събития и тн.

Друг важен фактор при развиването на твоите болиди е и възможността в инвестирането и в инфраструктура, вложените пари в нов аеродинамичен тунел определено се изплащат след време.

 Сумирайки толкова много аспекти, те кара да се превъплъти в две изключително важни за твоят отбор роли. Едната на е шефа, съблюдаващ всеки един аспект от развитието а другата е на пилота, който освен да се състезава трябва да мисли и върху развиването на своя болид. Покриването на задачите по настройването на болидът ти по време на тренировъчните сесии  вече не ти се струват толкова скучни, както бе в F1 2019.

Животът отвътре

Основната идея за пилотирането на болид от Формула 1 или Формула 2 отново остава същата. През цялото време трябва да менажираш правилно твоето каране и темпо, едно по-сериозно минаване през шиканите може да доведе до интересни последствия. Аспектът с това, да настройваш болида си докато се опитваш да уцелиш спирането за следващия завой те кара да си мислиш, как се справят пилотите с това в реалният живот. С няколко думи, играта иска да мислиш, като истински пилот и до някаква степен успява.

Дали пилотирането във F1 2020 отговаря на реалността, това определено е отговор на който само хора докоснали се до такива реални автомобили могат да кажат. Факт обаче за нас геймърите е, че за разлика от предходното издание доста по-малко усилия от наша страна бяха нужни за да конфигурираме нашия волан. За наше щастие изкуственият интелект AI задвижващ конкурентите ни продължава да е много реалистичен, подсигурявайки ни адреналин по всяко едно време.

Графиките на болидите не се различават много спрямо миналогодишното издание, но определено излиза на преден план дизайнът им, който отговаря на 99% процента на дизайнерските и технически решения от реалния свят. Е новата система DAS на Мерцедес не е налична, но пък според слуховете може и да се появи при следващите ъпдейти. Прибавяйки и подобрението в озвучаването, няма как да не си залепен пред екрана с дълги часове.

Пистите имат редица подобрения във визуализирането на асфалта и това как би трябвало да изглежда настилката на истина. Това веднага прави впечатление на състезание на дъжд и те кара да забравиш за неща, като странният дизайн на дърветата около пистата.

Най-голямата стъпка напред от към графиката на F1 2020 е, че за разлика от предшественикът при PC можеш да и се наслаждаваш без да имаш нуждата от супер напомпан компютър. Нещо, което ние оценяваме високо по време на нашите първи впечатления от играта.

Онлайн Гейминг

Фокусът на онлайн състезанията определено остава силен, като шансовете ти да се изправиш срещу официални професионални заводски SIM пилоти е доста голям. Нивото на виртуалните стюарди е една идея по-завишено, което те кара да внимаваш допълнително.

Заключение

Като заключение от Codemasters отново дадоха една сериозна крачка напред доближавайки се все повече до света на Формула 1. F1 2020 е далеч от поредната автосим игра, карайки играчите да изживяват всеки един момент от развитието на един отбор и хората свързани с него. Както бихме се изразили F1 2020 предлага “the whole package”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]