F1 2019, Официалният хардкорд рейсър на Codemasters

Снимки: Codemasters

Въпреки че, на днешната Формула 1 и липсва всякаква форма на екшън благодарение на хегемонията на отбора на Мерцедес, то не така стоят нещата при чисто новото заглавие на Codemasters – F1 2019.

Благодарение на нашите приятели от Pulsar получихе възможността да се докоснем до най-новото заглавие на Codemasters. За поредна година едно от най-известните гейминг студия за рейсинг симулатори пусна официално подкрепената от Liberty Media игра F1 2019.

Искате да изживеете едни истински пистови емоции, да натриете носовете на някой топ пилот или просто искате да усетите, какво би било да покараш легендарният автомобил на Аертон Сена. Е това е вашата игра.

Нека започнем с историята. Определено стори мода е едно истинко приключение, започвайки не от къде да е а от F2 серийте, като на играча му предстоят интересни срещи с колоритни пилоти от грида при младоците. Това предава едно усещане за истинско преживяване на възходите и паденията на един атлет от този ранг. Минусът тук е че, от Codemasters буквално са оставили някой измислени персонажи, като репортерката, която задава абсолютно същите въпроси от F1 2018 и някой приповтарящи се сценарии.

Голяма част от геймърите и хардкорд феновете на F1 се оплакват от изключително малкото време прекарано в F2 сериите ( само 3 състезания), което път от друга страна е замислено с идеята играча да усети , какво е преживяването а не да прекара няколко сезона в F2 докато не получи възможността да участва в F1 шампионата.

Навлезеш ли в средите на големите момчета имаш възможността сериозно да повлияеш на пазара на пилоти, като шансовете да видиш Себастиен Фетел в болид на Мерцедес са доста големи.

Изкуственият интелект в играта е една огромна революция в жанра. Така наречените ботове атакуват и се защитават, като истински пилоти превръщайки всяко състезание в едно истинско бойно поле. От Codemasters направиха толкова сериозна крачка напред в този аспект че, дори се чудиш дали въобще има смисъл да играеш онлайн.

Онлайн гейминга срещу други истински играчи също претърпява голям напредък. Играчите се състезават с идентични шасита, но за разлика от преди, всеки може да си избере или промени дизайна на своят болид до неознаваемост. Интересна е и възможността директно да се въвлечеш в официалният е-гейминг шампионат на F1 и да се превърнеш в един истински гейминг атлет.

Усещане

При първите километри с волан, веднага се усеща леко недозавиване от страна на голяма част от болидите, както и някой доста базистни настройки на силата на спирачките, мъртвата точка на волана и тн. В общи линий на нас ни бе нужно да завъртим няколко предварителни обиколки за да настройм сетът ни да отговаря максимално на истината. След като го постигнахме, падна един голям екшън по трасетата от цял свят.

Назад във времето

От няколко издание F1 игрите разполага с възможността да седнеш зад волана на едни от най-легенрадните болиди. В новото издание на официалната игра на шампионата играчите отново имат тази възможност, като звукът на McLaren-а на болида на Сена определено те кара да се усмихваш до ушите докато се опитваш да не се забиеш в мантинелита на ГП на Монако.

Заключение

В заключение, F1 2019 определено е най-якият пистов симулатор на пазара в момента изцеждайки най-доброто от всеки играч. Да, има доста идентични неща с предшествениците си, но като цяло играта е много добра, а факта че, е официалното издание на шампионата я прави още по-интересна. Имайки впредвид желанието на ФИА да се намеси в е-гейминга, F1 2019 може да се превърне в трамплин към реалния свят за някой талантлив геймър.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]