юни, 2022

10юни(юни 10)8:00 с.о.12(юни 12)5:08 п.о.Рали ПолшаЕвропейски рали шампионат

Детайли за събитието

Европейския рали шампионат вече преполови своя календар през сезон 2022.След изминалите първи три кръга е ред на едно от най-висококостните рали в ERC, а именно рали „Полша“.

В своето 78-мо издание рали „Полша“ е с частично променен маршрут, който вече изцяло е локализиран в региона на езерото Масуриа. Само два специални етапа ще бъдат индентични спрямо миналата година.

Седем са предвидените високоскоростни макадамови отсечки, които ще се карат на два пъти покривайки състезателна дистанция от 188 километра. В 11:30 ч. българско време започва квалификационния етап в петък, следван от шейкдаун за неприоритетните екипажи. Първия специален етап за уикенда е 2,5 километровия е добре познатия супер специален Миколайки Арена, който бива създаден специално за световния рали шампионат.

Съботния маршрут изпраща екипажите към етапите Krzywe, Wojnasy и Wieliczki, които ще се карат на два пъти преди отново да преминат през Миколайки Арена. Именно с Миколайки Арена, но доста модифицирана конфигурация стартира неделния ден, който е конфигуриран с по две минавания и през отсечките Świętajno и Miłki.

78 са заявените екипажи през тази година, като от тях 28 са с автомобили от Rally2/R5 категорията. Ефрен Ярена, Нил Соланс, Симоне Темпестини, Симоне Кампедели, Филип Мареш и Грегор Гризиб са сред заявените пилоти.

Още

Час

10 (петък) 8:00 с.о. - 12 (неделя) 5:08 п.о.

X