юли, 2022

01юли6:33 п.о.03(юли 3)6:33 с.о.Рали ЛиепаяЕвропейски рали шампионат

Детайли за събитието

Европейския рали шампионат продължава с пълни сили. Латвийското макадамово рали през този сезон отново е втори кръг от шампионата провеждайки се също отново в доста нетрадиционен период.

От 2016 насам латвийското рали е изцяло на макдам, подсигурявайки стабилни атмосферни условия за разлика от първоначалната зимна версия. Така фенове и екипажи могат да се наслаждават на едни доста бързи етапи.

Освен новите дати през тази година организаторите са заложили и на нова схема, като надпреварата ще завърши нетрадиционно в събота. Има промени и в маршрута, като всички етапи освен SS7/10 Neste са с редица промени. Друга новост бе организирането на два специални етапа SS3/SS4, но за съжаление те бяха отменени. Общата дължина на дванадесетте специални етапа е от 180 състезателни километра.

Рали „Лиепая“ е едно от най-високоскоротсните макадамови ралита в Европа и като такова ще приеме 62 заявени екипажа от които 60 ще участват в ERC. Сред тях са пилоти като Алексей Люкянук, който ще участва с Димитри Еремеев поради други ангажименти на Алексей Арнаутов, Андреас Микелсен, Мико Марчик, Ефрен Ярена, Норбет Хершчиг, Йоан Бонато, Николай Грязин, Крейг Брийн, Ерик Цайс, Симоне Темпестини и др.

Още

Час

1 (петък) 6:33 п.о. - 3 (неделя) 6:33 с.о.

X