май, 2022

12май3:42 п.о.3:42 п.о.Рали Канарски ОстровиЕвропейски рали шампионат

Детайли за събитието

Лятото наближава което означава, че е ред на едно от най-интересните асфалтови състезания в календара на ERC, а именно рали „Канарски острови“. През сезон 2022 испанския кръг от шампионата навършва своята 46-та годишнина, като след няколкогодишни промени вече ще се проведе в традиционния месец май.

Общата състезателна дължина през тази година е от 194 състезателни километра разделени на 13 специални етапа, които ще се проведат в дните четвъртък, петък и събота. 97 са заявените екипажи като от тях 22 са с R5/Rally2 автомобили. Сред заявените участници са имената на Ефрен Ярена, Нил Соланс, Симон Вагнер, Симоне Темпестини, Симоне Кампедели, Йоан Бонато и др. Лидера в шампионата Армино Араухо липсва, което може да се превърне в реален шанс за намиращия се на второ място Ефрен Ярена.

Състезателния уикенд започва от 14:15 ч. в четвъртък с шейкдаун. Малко по-късно същия ден е и първата градска отсечка която стартира от 22:35 ч. българско време. Със старта на съботния ден от 12:22 ч. стартира и същинската част от маршрута. Екипажите ще преминат през общо 95 състезателни километра разпределени върху три специални етапа с по две минавания. Сред тези отсечки е и класиката Техеда, която през тази година запазва дължината си от 20,78 километра.

Съботния и последен ден от тазгодишното издание на рали „Канарски острови“ стартира с най-дългата отсечка от маршрута 27,42 километровата „Моя-Вайесеко“. След това екипажите ще преминат през 9,3 километрвата Арукас и 12,04 километровата Сан Матео, която при второто преминаване ще бъде в ролята на пауър етап.

Часови график

Още

Час

(четвъртък) 3:42 п.о. - 3:42 п.о.

X