септември, 2022

08септ(септ 8)6:47 п.о.11(септ 11)6:47 с.о.Рали АкрополисСветовен рали шампионат

Детайли за събитието

След дългогодишна пауза световния рали шампионат се завръща към една от най-големите си класики, а именно рали „Акрополис“. Базираното в Ламиа състезание определено няма да ни разочарова. Типичните тежки макадамови етапи са налице, но с оглед атмосферните условия през месец септември макадамът няма да бъде толкова каменист и абразивен. Навалелният дъжд по време на опознаването дори превърна по-голямата част от маршрута в една истинска кална баня.

Локацията на откриването традиционно ще бъде в Атина в подножието на Акропола, като самото събитие ще се проведе в четвъртък. Веднага след него екипажите ще стартират в 0,89 километров етап разположен в околностите на площад Синтагма.

След приключенията по улиците на столицата на Гърция екипажите ще се отправят към пелопонеския полуостров. Там те ще преминат по два пъти през отсечката Aghii Theodori, като между двете минавания е предвиден етапът Loutraki, както и зона за смяна на гуми близо до Коринския канал. Следобед екипажите ще преминат през Thiva и Elatia, като така ще трябва да завършат един доста тежък първи ден.

Съботната конфигурация е и най-тежката през целия уикенд. 132 състезателни километра са разделени на шест специални етапа с по две минавания през етапите Pavliani и Eleftherochori и едно през Bauxites.

Неделния последен ден определено не е толкова натоварен, но от друга страна е и с най-дългата отсечка от състезанието 33,2 километровата Pyrgos, след която екипажите ще разполага със зона за смяна на гумите. Последния пауър етап ще бъде наполовина скъсена версия на първата отсечка за деня носеща името Tarzan.

Още

Час

8 (четвъртък) 6:47 п.о. - 11 (неделя) 6:47 с.о.

X