ERT Рали Сърбия 2017: 22-24 Септември

Дойде времето и за рали „Сърбия“. Едно от най-тежките асфалтови състезания на балканите. За съжаление надпреварата на съседите ни не е част от българският рали шампионат, но въпреки това то е част от ERT.

През тази година рали „Сърбия“ чества своето 50-то юбилейно издание, като заявка за участие са подали 38 екипажа.

Както знаете под номер едно ще стартират победителите от рали „Сливен“ екипажът на Пламен Стайков и Давид Кварацхелия. Дуото което е и победител в миналогодишното издание на сръбското рали определено ще покаже на какво е способно.

Заявените с номер 2 екипажа на Ягиз Авджъ/Бахадир Гюченмез (Пежо 208 R5) е напълно вероятно да отсъстват от надпреварата, като причината за пореден път е липса на бюджет.

Орхан Авджиоглу/Бурчин Коркмаз, който ще стартират под номер 3, вече се намират в  Ужице и са готови да се борят за победата в поредната директна битка срещу Стайков/Давидоне.

Двата турски екипажа от рали „Сливен“ с Митсубиши Лансър ево 9 също ще вземат участие, като за разлика те ще трябва да се изправят срещу любимците на сръбската публика Георги Василев/Стефан Добрев. Сливенският екипаж определено държи на кратката си програма и няма да разочарова сръбските си фенове.

Един от фаворитите за победата в RC3 и автомобилите с един двигателен мост определено ще бъде Игнат Исаев (Ситроен DS3 R3T Maxi), който за сега не е посочил своят навигатор.  За победата в RC4 ще се борят със сръбските ни съседи екипажът на Григор Григоров/Даниел Миленков, които определено показаха скорост в Сливен и се надяваме да ги видим в същият дух и в Сърбия. Иво Дечков/Йордан Дечков със Сеат Ибиза са другият български екипаж подал своята заявка за участие в RC4, докато Щилян Тенчев/Байчо Ненов също възнамеряват да се сборят с колегите си в RC4.

Христо Геров/Димитър Трифонов имат желание да покажат на какво са способни в RC5 с миналогодишната версия на Хюндай i20. Последният заявен за сръбското рали български екипаж е този на Николай Кортелов/Наско Цонев, които ще се състезават по традиция в клас RC5.

Относно конфигурацията на надпреварата през тази година тя е идентична спрямо миналогодишното издание, като единствената разлика бе новият супер специален градски етап. Според информация обаче от страна на сръбските ни колеги тази отсечка е отменена. Въпреки това ние ще ви споделим графика такъв какъвто е публикуван на уебстраницата на ралито.

По традиция на рали „Сърбия“ няма официален уебсайт в който да следим заедно времената на живо, като ние от нашият екип ще направим всичко възможно за да ви информираме за времената въпреки това. Затова следете нашата Фейсбук страница през уикенда.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2787 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]