ERC Rally Liepaja 6-8 Февруари 2015

AUTO - ERC LIEPAJA RALLY 2014

Този уикенд ще бъдем свидетели на вторият кръг от европейският рали шампионат рали „Лиепая”. 51 екипажа от 20 държави ще премерят сили по заснежените латвийски трасета борейки се победата. Към бройката от шест автомобила R5 и пет супер 2000 се присъединяват и младежите от JERC, които са цели шестнадесет екипажа.

След един успешен дебют през 2013, този уикенд ще бъде третото издание на състезанието, като кръг от ERC. Ралито е изключително сурово с дневна температура между -5 и -15°C а през нощта температурите достигат до -30°C смесени със сериозни ветрове прииждащи от балтийско море. През тази година екипажите ще трябва да изминат 805 километра, като от тях 205 са състезателни разделени на 12 специални етапа. Най-дългият специален етап е SS Kuldiga (36,97 км), който ще се кара два пъти през съботният ден. Интересна новост е последният специален етап SS12 Liepaja City Special (1,40 km), който се разпростира в самият град Лиепая в непосредствена близост до площад Розу.

За съжаление за пореден път не виждаме името на Екатерина Стратиева из между заявените екипажи, но за разлика от нея Инеса Тушканова ще вземе участие в латвийският кръг от шампионата.

Сред пилотите се срещат имената на Джонатан Хирши, Давид Ботка, Каетан Каетанович, Крейг Брийн, Войтех Щаиф, Алексей Люкянук, Крис Инграм, Роберт Консани, Рейнис Нитис, Василий Гриазин, Мартин Хъдек, Антонин Туслак и др.

Полезни връзки

zaqvki vremena2

 
 

График на предаванията по Евроспорт България

Петък: 01:00 ч.   Евроспорт 1

Събота: 01:00 ч. Евроспорт 1

Неделя: 00:30 ч. Евроспорт 1

Часови график в българско време

AUTO - ERC LIEPAJA RALLY 2014

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]