ERC ще проведе финалният си кръг на WRC рали Каталуния

От както европейския рали шампионат (ERC) загуби рали „Унгария“ промоутъра, който промотира и WRC, търсеше заместник на унгарското рали, което трябваше да е и последен кръг в календара.

Днес в официално съобщение до медиите от промоутъра на европейския рали шампионат обяви, че WRC рали „Каталуния“ ще замести унгарското рали. Така двата шампионата промотирани от един и същи промоутър ще се съберат в един и също уикенд.

Това обаче не означава, че ще бъдат обединени в едно общо класиране. Според съобщението двата шампионата ще карат в две различни събития, които обаче ще използват идентични специални етапи. Основна разлика е, че участниците в ERC ще покрият едва първите 14 етапа от маршрута на WRC надпреварата разпрострирайки се в дните петък и събота.

Това решение на промоутъра донякъде звучи логично с оглед как се развива ERC шампионата до момента. Основните претенденти за титлата до момента са испанци и едно испанско рали за финал на сезона би допринесло за по-голям интерес.

Рали „Унгария“ отпадна от календара на ERC, след като от ФИА дадоха син картон на организаторите. Според ФИА причината за това наказание е сериозни проблеми в организацията на събитието.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]