ERC с финансова помощ за частните отбори

10750474_597376237055636_4331078018729708542_o

Промоутърът на ERC Евроспорт, създаде план за финансови облекчения заедно с редица партньори за незаводските екипажи, които взимат активно участие в шампионатът. За всеки един кръг от календарът за 2015, са предвидени по 20 000 евро награден фонд за първите седем частни екипажа в генералното класиране, както следва за първо място ( 7 000 €), второ място( 5 000€), трето ( 3000 €) и тн . до седмо място.

За да бъде допуснат един екипаж до това финансиране той трябва да кара с гуми от трита официални доставчика ( Michelin,Pirelli или Yokohama), също така да не взима участие в състезание от календарът на ERC с автомобил с регионална (национална) хомологация, както и да няма връзка с нито един официален отбор производител, тази връзка ще подлежи на справка от промоутъра с даден производител.

Заедно с това от Евроспорт заявиха, че ще увеличат своето телевизионно присъствие с 13 минутен репортаж преди всяко едно състезание, както и с допълнителни 26 минути от акцентите на всеки един ден от ралитата. Към допълнителните минути ще бъдат представяни и екипажите от JERC с 15 минутни репортажи.

Жан-Баптист Лей, координатор на ERC заяви: „ Ние сме решени да направим ERC, колкото се може по-достъпен финансово за екипажите и отборите, които взимат участие. Предлагането на награден фонд е друг пример, че се вълнуваме за развитието на частните екипажи. Заедно с това имам удоволствието да представя, допълнителното телевизионно отразяване на ERC по Евроспорт, което ще допринесе още повече за увеличаване на спонсорите на екипажите и отборите взимащи участие в ERC.”

 

източник: fiaerc.com

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]