ERC Сата Рали Азори 2015

Abbring_1аз98-1024x682

Европейския рали шампионат се е подготвил за един голям празник през този уикенд на Азорските острови. „Сата рали Азори” през тази година прави своя 50-ти юбилей бивайки част от ERC шампионатът.

Базирано в най-големия остров на архипелагът Сан Мигел, по-средата на атлантическия океан, „Сата рали Азори” разполага с 17 специални етапа, покривайки 714 километра, от които 226 състезателни включително емблематичния специален етап Sete Cidades, който се разпростира в обръча на угасен вулкан.

През тази година състезанието ще започне традиционно с рали шоу в Понта Делгада, преди квалификационния етап в четвъртък. Португалските пилоти са се съюзили с обща цел, да запишат през тази година домашна победа. Но за тяхно съжаление ще се срещнат с жестока конкуренция от техните гости-съперници. С 18 R5 и S2000, както и 14 JERC екипажа се очаква битката да е на сериозно ниво. Крейг Бриин, Каетан Каетанович, Роберт Консани, Шарл Мартин, Бруно Магалаеш, Антонин Туслак и други, са сред имената на заявилите 49 се пилота.

3618Бруно Магалаеш:„Ралито е фантастично с голяма история в моторните спортове, едно от най-красивите състезания на света, поради уникалните гледки и изключително добре подбраните етапи. На места трасето е доста тясно и отсечките къси, затова най-добрата стратегия е да даваш максимално газ, но дори и най-малката грешка може да прекрати състезанието за теб. Смятам че, най-силните кандидати за да спечелят това рали са Крейг Брийн и Каетан Каетанович, както и някой от португалските пилоти също, като Рикардо Моура и Хосе Педро Фонтес.”

 

 

 

Програма на Евроспорт БГ

Четвъртък Евроспорт 1 – 00:30 ч.

Петък Евроспорт 1 – 00:30 ч.

Събота Евроспорт 1 – 00:30 ч.

Полезни Връзки

 

zaqvkivremena2

 

 

action,01 Breen Craig, Martin Scott, Peugeot 208 T16,during the 2014 European Rally Championship ERC Ireland rally,  from May 15 to 17th, at Ponta Delgada, Azores Island, Photo Jorge Cunha / DPPI

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]