ERC Рали Унгария 8-10 ноември

AUTO - ERC RALLY HUNGARY - 2019

Финала на европейския рали шампионат вече чука на вратата, докато титлата още не е решена. Трима пилоти ще имат своят шанс да взема титлата през този уикенд в чисто новото асфалтово рали „Унгария“. Състезание, което ще бъде изцяло ново предизвикателство за двама то тях.

Руската ракета Алексей Люкянук е основния фаворит и настоящ шампион. Човек който определено не е искал такова развитие на сезона, изпълнено с множество инциденти и проблеми позволявайки на младата надежда Крис Инграм да поеме лидерството в шампионата. Инграм, който имаше финансови затруднения, успя да събере благодарение на феновете си достатъчно средства за да пристигне в Унгария.

Освен за Люкянук великобританецът ще трябва да се оглежда и за местният пилот и също претендент за титлата Лукаш Хабай. Унгарецът е човекът с най-голям опит от тримата в асфалтовата надпревара, като изоставането му с 19 точки зад Инграм, може да наклони шансовете му за титлата в негова полза.

Рали „Унгария“ се завръща в календара на европейският рали шампионат след 16 годишно отсъствие и с изцяло нови за шампионата асфалтови отсечки около град Ниредхаза, където е и базирано самото състезание. Въпреки че, самото рали е ново и за Унгария с едва второ си издание, етапите около Ниредхаза далеч не са непознати за местните пилоти. Четирикратният национален рали шампион и участник в ERC Норберт Хершчиг категоризира ралито като : „смесица между много бързи и много тесни завои“.

Общата дължина на надпреварата, която разчита и на сериозна правителствена подкрепа, е от 211 състезателни километра разделени на четиринадесет специални етапа. Най-дълъг е неделният етап Telkibanya – Ujhuta със своите 27.48 километра.

114 са заявените екипажи, като от тях 29 са с автомобили от R5 хомологацията на ФИА. Сред обичайните имена намираме и тези на Екатерина Стратиева и Георги Аврамов, които ще направят своето трето участие зад волана на Peugeot 208 R2 за отбора на Sainteloc Racing.

На живо

Както обикновено от Евроспорт ще подсигурят живи предавания в социалните профили на шампионата, като при първа информация ще споделим кои ще бъдат предвидените отсечки в нашата Фейсбук страница.

ТВ Програма Евроспорт България

Часови график в българско време

https://www.youtube.com/watch?v=HzOQCRnioFs

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]