ERC Рали Рим 15-17 Септември

През този уикенд Европейският рали шампионат ще се отправи към една нова територия в центъра Италия. Чисто новият асфалтов италиански кръг на шампионата е базиран в самата столица Рим.

Със своето първо издание през 2013 и под зоркото око на Макс Редина петото издание на рали Рим ще стартира със свободна тренировка от 14:30 в петък, следвана от квалификационният етап и първият супер специален етап. Преди супер специалният етап екипажите ще бъдат част от шествие по улиците на италианската столица, стартирайки от сервизният парк във Фюги и приключвайки в Палацио де ла Сивилта дел Лаворо където ще се проведе и супер специалният етап.

В съботният график са предвидени пет специални етапа следвани от още шест етапа в неделя, като са включени и двете минавания през 32.70 километровият етап Cave-Rocca S.Stefano. Конфигурацията на етапите е доста интересна със смесица от тесни и бързи секции и широки и изпълнени с обратни завои със спускания и изкачвания. Благодарение на маршрута преминаващ през общо 36 населени места организаторите очакват огромен брой публика по трасетата.

Общо са за заявили над 100 екипажа включвайки и заявените екипажи за националният италиански рали шампионат. Списъкът на заявените в ERC се оглавява от лидерите в шампионата Каетан Каетанович/Ярослав Баран. Плътно зад тях са разбира се Бруно Магалаеш/Уго Магалаеш, Алексей Люкянук/Алексей Арнаутов, Мариян Гребел/Стефан Копчик, Бриян Буфие/Ксавиер Панисери и др. Интересно е да отбележим и завръщането на Роберт Консани и участието на Симоне Темпестини. Ромейн Дюма отново ще направи невероятно шоу на публиката благодарение на своето Порше.

Програма на Евроспорт

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]     [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2784 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]