ERC Рали Ржежовски 3-5 Август

За поредна втора година рали „Ржежовски“ ще приюти екипажите от Европейският рали шампионат. Полското асфалтово рали бързо си спечели репутация на едно от най-тежките асфалтови ралита в Европа.

През тази година състезанието е с дължина от 214 състезателни километра разделени на единадесет специални етапа. Типичните тесни и хлъзгави етапи в подножието на Карпатите за пореден път ще трябва да бъдат покорени. В град Ржежов отново ще бъдат базирани щабът, сервизният парк и градският етап.

23 са заявените екипажи с автомобили от R5 хомологацията на ФИА, което прави  с единадесет екипажа повече от миналата година. Общо ще вземат участие 96 екипажа, като от тях 45 са се заявили за ERC. Освен лидерите в шампионата Бруно Магалаеш/Уго Магалаеш през този уикенд ще вземат участие Каетан Каетанович/Ярослав Баран, Мадс Остберг/Патрик Барт, Бриан Буфие/Жилберт Дини, Хосе Мария Лопес/Борха Росада, Лука Росети/Елеонора Мори и Алексей Люкянук/Алексей Араутов.

„Ако искаш да си бърз в Полша ти трябва много добра кола, като моята Фиеста – коментира Каетан Кетанович. – Трасетата са с множество различни нива на сцепление и характеристики. Някой части са доста бързи, тесни и технични. Трябва да си гъвкав за да се адаптираш добре. Нямаш много голяма възможност за грешки. Това рали е за тези които не ги е страх от предизвикателства.“

Програма на Евроспорт България

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]     [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]