ERC Рали Лиепая 6-8 Октомври

Да, определено този уикенд ще ни е натоварен. Рали „Каталуня“, Рали „Стари Столици“ и последният кръг от ERC шампионата рали „Лиепая“ съвпадат в едни и същи дати… Определено няма да ни е скучно и определено няма как да се разчленим на толкова посоки едновременно, но ще направим всичко възможно за да следим плътно всичко.

Лидер в шампионата продължава да е Каетан Каетанович, като Бруно Магалаеш се намира на 24 точки от полякът. Ако Каетанович запази авансът си, то той ще запише своята трета поредна европейска титла.

„Разликата ни с Бруно и Уго в шампионата е голяма, но въпреки това те не са много зад нас – коментира Каетанович. – Затова ние трябва да поддържаме добра скорост и да караме на пълна газ. Надявам се да сме първи след края на това рали, но все още остава доста дълъг път до това. Видяхме в Италия, как победата може да се реши в последният момент и с изключително малка разлика.“

След вече седем изминати кръга от шампионата на макадам и асфалт от Азорските острови до Кипър тазгодишният ERC сезон приключва в латвийският регион Курземе. Освен основната титла все още не е ясен победителя в JERC U27, както и отборът победител в класирането за отборите.

Рали “Лиепая“, за пети и пореден път приютява ERC, като и през тази година за съжаление ралито ще е изцяло на макадам. Латвийският кръг отново е базиран в олимпийският център на градът.

Своята заявка за участие са подали 38 пилота сред които са Каетан Каетанович, Бруно Магалаеш, Алексей Люкянук, Ралф Сирманцис, пилотът от World RX Рейнис Нитис, младият Кале Ровампера и др.

През тази година рали „Лиепая“ е разделено на 13 специални етапа с обща дължина от 204 състезателни километра. Най-дълъг е етапът LDZ Cargo (29.64 км), който ще се кара на два пъти в събота.

Програма на Евроспорт България за рали Лиепая:

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]     [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]