ERC Рали Лиепая 24-26 Май 2019

През този уикенд ще бъден свидетели на един от най-високоскоростните кръгове от ERC, а именно рали „Лиепая“, трети кръг от рали шампионата на стария континент.

От 2016 насам латвийското рали е изцяло на макдам, подсигурявайки стабилни атмосферни условия за разлика от първоначалната зимна версия. Така фенове и екипажи могат да се наслаждават на едни доста бързи етапи.

„Познаваме доста добре рали Лиепая – коментира лидера в шампионата Лукаш Хабай. – Участвал съм три пъти на това рали и обикновенно се представяме добре. През миналата година именно тук дебютирах с моята Шкода и се борих за място на подиума още в първия ден.“

За тази година организаторите са разширили надпреварата, като за пръв път ще дебютират етапи от околностите на Талси. Друга основна промяна е периодът на провеждане от месец октомври на май.

45 екипажа ще се борят за победата в макадамовата надпревара, сред които рекорден брой от 23 JERC екипажа. Лидера в шампионата Лукаш Хабай, Крис Инграм, Мариян Гребел, Алексей Люкянук, синът на Петер Солберг – Оливер, пилотът от световния рали крос шампионат Рейнис Нитис, синът на Тоши Арай – Хироки и други топ имена от световната и европейска рали сцени.

За съжаление в списъка не се среща името на Гиргор Григоров, който през този сезон се фокусира върху FIA ERC шампионата.

На живо

От FIA ERC обявиха, че отново ще предават на живо в социалните мрежи определени етапи безплатно за феновете. Графикът можете да видите от тук, като за българската часова зона добавете + 1 час:

Програма на Евроспорт

Часови график

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]