ERC Рали „Ипър“ 23-25 Юни

AUTO - ERC YPRES RALLY 2015

През този уикенд ни предстой едно от най-популярните ралита в календара на европейския рали шампионат от 1974 година насам, рали „Ипър“.  Стартът, финалът и сервизния парк са базирани в местния пазар и център на старата част на град Ипър, Белгия. Ралито е известно със своите бързи и тесни асфалтови трасета, преминаващи през равни фермерски пътища на западните полета. Изключително големи предизвикателства са тесните разклони и големите канавки.

През тази година състезанието е с дължина от 498 километра,от които 250 километра са състезателни разделени на 17 специални етапа. Най-дълъг е етапът Hollebeke, със свойте 23.23 километра, като ще се кара на два пъти в събота.

Днес на екипажите им предстой 4.80 километровия квалификационния етап от 20:30 часа, в който ще се определи стартовия ред за петъчните 250 състезателни километра разделени на седем специални етапа.

Сред заявените състезатели за белгийския кръг на ERC, се намират едни от най-добрите европейски пилоти. Това означава че, ще направи задачата на Фреди Лойкс още по-трудна.

„Рали спорта не е математика, но разбира се ще направя всичко за да прибера още една победа в къщи“, обяснява Лойкс. „ През тази година нивото на белгийския шампионат е много високо и си нямам представа, как някой от топ пилотите от ERC ще карат за първи път тук. Атмосферата в сервизния парк базиран в големия площад е уникална, както и високата скорост и големите и дълбоки сечения на завоите!“ Белгиецът има зад гърбът си 11 победи на рали „Ипър“, като четири от тях са последователни.

Алексей Люкянук също е сред заявените пилоти, като ще се опита да излезе на чело в шампионата, след като Каетан Каетанович е решил да пропусне тази надпревара. Сред заявките са имената на Стефан Лефевр, Бриан Буфие, Яромир Тарабус, Давид Ботка, Ярослав Орсак, Антонин Туслак, Патрик Снаерс, Мурат Бостанджъ и др. За съжаление няма да видим Крейг Брийн и От Танак на старта на състезанието.

Битката в JERC също ще бъде на ниво, след като от началото на сезона има два различни победителя в първите два кръга от шампионата за млади пилоти.

Програма Евроспорт БГ

YpresEurosport

Часови график на етапите

AUTO - ERC YPRES RALLY 2015

Полезни вързки

[maxbutton id=“5″] [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]