ERC Рали Барум 25-27 Август

Дойде моментът за ралито, което всички фенове на европейския рали шампионат очакват и това е рали „Барум“. Чешкият кръг от шампионата за поредна година ще приюти каймакът на европейската рали сцена, като отново чупи рекорди. Един такъв рекорд е 37 на брой заявени екипажа с автомобили от R5 хомологацията на ФИА.

Сред огромният брой на заявени екипажи изпъкват имената на лидерът в шампионата Каетан Каетанович, Ян Копецки, Бруно Магалаеш, Алексей Люкянук, Бриан Буфие, Вацлав Пех, Ромейн Дюмас и други. Българските фенове, които ще пристигнат на място, определено няма как да пропуснат да дадат своята подкрепа към екипажа на Екатерина Стратиева/Георги Аврамов.

Първото издание на рали „Барум“ е през далечната 1971, като победител е бил Ян Халмазна зад волана на Шкода 1100 МВ. От 1984 състезанието базирано в град Злин е част от европейският рали шампионат. Самата асфалтова надпревара е уникална по родът си, с много тесни и бързи отсечки.

През тази година екипажите ще трябва да се изправят срещу 204 състезателни километра, разделени на 15 специални етапа. Най-дълъг е етапът Kosiky със своите 22.09 километра. Ралито стартира в петък с квалификационният етап Zlutava. След падането на нощта екипажи ще стартират по един от най-любимите на зрителите градски супер специален етап по улиците на Злин.

Същинската част започва в събота с класиките Biskupice-Zalesi, Semetin и Trojak, които ще се карат на два пъти. Неделният ден стартира с SS Majak-Opel, продължавайки с Pindula и Kosiky.

Програма на Евроспорт България

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]     [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]