ERC Рали Акрополис 31-03

През този уикенд ще бъдем свидетели на третият кръг от Европейският рали шампионат, като този път действието ще се случва доста близо до нашата държава и по-конкретно в Гърция с рали „Акрополис“.

Гръцкият кръг дебютира на европейската рали цена 1968, като през 2014 се завръща в ERC превръщайки се в едно от ключовите състезания през сезона. Рали „Акрополис“ бива част и от световния рали шампионат, като благодарение на това са го печелили имена като Себастиан Льоб, Колин Макрей, Валтер Рьол, Карлос Сайнц и Ари Ватанен.

През тази година ще вземат участие 34 екипажа, като 16 ще са зад волана на R5 автомобил.  Лидерът в шампионат Алексей Люкянук оглавява списъка, следван от Бруно Магалаеш, Гергор Гризиб, Лукаш Хабай, Орхан Авджиоглу и др.

Тазгодишното издание на рали „Акрополис“ няма да бъде по различни от това което доста добре познаваме. Тежки етапи, високи температури и очаквания за дъжд ще допринесе за едно истинско изпитание.

 

Алексей Люкяну, Рали Азорски Острови,

С две поредни победи Алексей Люкянук ще бъде пилота, който ще открие церемониалния старт, който през тази година ще бъде под подножието на Акропола в Атина.

„Това едно от най-трудните ралита от годината едновременно за автомобили и екипажи – коментира руската ракета. – Участвах последно преди две години с друг навигатор. За съжаление не стигнахме до финала след счупено окачване. Затова почти половината рали ще бъде ново за мен.“

Първия ден от ралито започва със супер специалният етап Hippodrome разположен в олимпийското градче от 2004. За финал на деня организаторите са върнали един от най-популярните  и най-дълъг етап от състезанието 30,5 километровия Thivas.

Съботния ден е разположен на юг от Ламия с три етапа, които ще бъдат преминати на два пъти.  Общата дължина на състезателните километри е 123 км. Екипажите ще потеглят на север за неделния ден преминавайки през 81 състезателни километра разделени на два етапа, преминавани по два пъти.

Часови график

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]     [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]