ERC Рали Акрополис 2-4 Юни

През този уикенд ще бъдем свидетели на третият кръг от Европейският рали шампионат, като този път действието ще се случва доста близо до нашата държава и по-конкретно в Гърция с рали „Акрополис“.

Гръцкият кръг дебютира на европейската рали цена 1968, като през 2014 се завръща в ERC превръщайки се в едно от ключовите състезания през сезона. Рали „Акрополис“ бива част и от световния рали шампионат, като благодарение на това са го печелили имена като Себастиан Льоб, Колин Макрей, Валтер Рьол, Карлос Сайнц и Ари Ватанен.

През тази година ще вземат участие 28 екипажа, като само 12 ще са зад волана на R5 автомобил.  Лидерът в шампионат Бруна Магалаеш оглавява списъка, следван от Каетан Каетанович Николай Грязин, Мурат Бостанджъ и др. Най-интересният участник през този уикенд ще бъде добре познатият Насер Ал-Атия, който ще седне зад волана на Форд Фиеста R5.

Алексей Люкянук за съжаление няма да вземе участие, след като претърпя инцидент по време на тренировки в Латвия, които му причиниха доста сериозни травми.

Тазгодишното издание на рали „Акрополис“ не се различава значително спрямо миналогодишното, като организаторите единствено са скъсили етапът Gravia с 890 метра. Най-дългият етап е Елиатия с дължина от 33,86 километра. Нещо което не е типично за това състезание през този уикенд е голямата вероятност за дъжд през всичките дни от напреварата.

„Рали „Акрополис“ е една голяма шлифовка на характера на един пилот – коментира Каетан Каетанович. – Непредвидимите ситуации дебнат зад всеки завой. Затова аз съм изключително фокусиран върху моята подготовка за това състезание.“

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]     [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]