ERC: Рали Азорски Острови 30-01 Април

Един изключително интересен сезон 2017 ни очаква в Европейският рали шампионат. Причината е новата стратегия за привличане на млади таланти от страна на промоутъра на шампионата „Евроспорт Евентс“. Тази стратегия за сега работи изключително добре, като голям брой национални федерации изявиха желание да стартират свой програми в шампионата с оглед облагите от такава инвестиция.

През този уикенд ще бъдем свидетели на първият кръг от ERC рали „Азорски Острови“. Състезанието по традиция е базирано в най-големият остров Сан Мигел, като макадамовата надпреварата се отличава с уникални тропически пейзажи.

Общата дължина на състезанието е от 670 километра, като 210 от тях са състезателни разделени на 16 специални етапа. Както обикновено етапът Sete Cidades, който преминава около кратерът на спящ волкан, е най-дълъг със своите 25 километра.

„През миналата година Рали „Азорси Острови“ се проведе през юни, по-ранното провеждане през тази година ще се отрази значително на условията – смята Алексей Люкянук. – Ние очакваме пролетно време, дъждовно и непредвидимо, което разбира се е типично за тези острови по това време на годината. Ние сме се подготвили чрез изучаване на записките и онбордите ни от миналата година. Битката за шампионата през тази година ще бъде доста сериозна, но ние ще се борим за победа.“

Заявени са 28 автомобила от R5 хомологацията на ФИА, като сред пилотите присъстват имената на Каетан Каетанович, Алексей Люкянук, Рикардо Моура, Мариян Гребел, Ралф Сирманцис, Ян Черни, Мурат Бостанджъ, Давид Ботка и др. Общият брой заявени екипажи е 57, като десет от тях са заявени за категорията JERC U27. В другата нова категория JERC U28 са се заявили девет екипажа.

През този сезон от „Евроспорт Евентс“ са възобновили и шампионатът за отбори, като за рали „Азорски Острови“ са осемнадесет на брой. Сред отборите на националните федерации (Чехия, Германия, Естония и Испания) са и заводските на Пежо и Опел, което ще допринесе за една доста сериозна конкуренция.

Програма за предаванията на Евроспорт България

Часови график в българско време

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]     [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]