ERC Канарски Острови 4-6 Май

През този уикенд ще станем свидетели на вторият кръг от европейският рали шампионат, рали „Канарски Острови“. Испанската асфалтова надпревара през тази година ще приюти 125 екипажа от 18 страни. Цели 27 екипажа ще вземат участие зад волана на R5 автомобили заедно с още 24 зад волана на автомобили от R2 хомологацията на ФИА.

Списъка със заявките оглавява победителя от рали „Азорски острови“ Бруно Магалаеш (Skoda Fabia R5). Алексей Люкянук, (Ford Fiesta R5) и Каетан Каетанович (Ford Fiesta R5) ще продължат и тук техният пряк спор. Бриан Буфие (Ford Fiesta R5) също ще вземе участие, както и Ян Черни (Skoda Fabia R5), Хосе Антонио Суарес (Peugeot 208 R5), Мурат Бостанджъ (Ford Fiesta R5) и други.

Състезанието отново е базирано в Лас Палмас, като през тази година организаторите са скъсили състезателната дистанция с осем километра. Общата дължина на състезанието е от 577 километра, като 207 са състезателни разделени на дванадесет специални етапа. Рали „Канарски Острови“ разполага с едни от най-техничните асфалтови етапи в ERC. Специфичната асфалтова настилка смесена с вулканична лава осигуряват доста сериозна сцепление дори и при условия на дъжд.

Самите отсечки разполагат с голяма разнообразност от завои стил рали „Корсика“, както и с рязко променящи се изкачвания и спускания. Точно заради това е от изключителна важност да разполагаш с много подробни записки и изчистен стил на каране.

Част от новостите през тази година са 25,13 километровият етап Сан Матео и градският етап в Лас Палмас.

„За рали „Канарски Острови“ не всичко е до перфектното чувство, идеалната линия и перфектните записки а е до голям брой различни малки детайли- обяснява Каетан Каетанович. – Ние ще се опитаме да не забравим за тези малки детайли и в същото време да се насладим на всеки един завой от състезанието. Натоварванията тук са доста сериозни, може би са най-тежките от всички кръгове от шампионата.“

Програма на Евроспорт България

Часови график

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]     [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]