ERC Канарски Острови 3-5 Май

През този уикенд ще станем свидетели на вторият кръг от европейският рали шампионат, рали „Канарски Острови“. Испанската асфалтова надпревара през тази година ще приюти 60 екипажа от ERC. Цели 28 екипажа ще вземат участие зад волана на R5 автомобили заедно с още 19 зад волана на автомобили от R2 хомологацията на ФИА.

Списъка със заявките оглавява победителя от рали „Азорски острови“ Алексей Люкянук (Ford Fiesta R5). За съжаление през тази година Каетан Каетанович и Бриян Буфие няма да вземат участие, като част от топ имената са Бруно Магалаеш, Лукаш Хабай,Крис Инграм, Давид Ботка и др.

Състезанието отново е базирано в Лас Палмас, като и през тази година организаторите ще повторят миналогодишната скъсена конфигурация на състезанието с 207 състезателни километра, разделени на дванадесет специални етапа. Рали „Канарски Острови“ разполага с едни от най-техничните асфалтови етапи в ERC. Специфичната асфалтова настилка смесена с вулканична лава осигуряват доста сериозна сцепление дори и при условия на дъжд.

Самите отсечки разполагат с голяма разнообразност от завои стил рали „Корсика“, както и с рязко променящи се изкачвания и спускания. Точно заради това е от изключителна важност да разполагаш с много подробни записки и изчистен стил на каране.

„Надявам се да настрой колата добре повреме на тестовете понеже тази надпревара ще бъде трудна и вълнуваща – коментира Алексей Люкянук, който през миналата година взе победата тук. – Имам ограничени очаквания, понеже абсоютно всичко може да се случи. Има голямо разнообразие от съперници от Испания, Франция, млади руснаци и др.“

Програма на Евроспорт България

Часови график

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]     [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]