ERC календар 2014 и новото зимно предизвикателство.

Срещата на ФИА с промоутърyт на европейските серии (Евроспорт), през миналия месец в Женева извади на яве предложението за  календар 2014. Сезонът все още не е напълно ясен поради причината, че Евроспорт е в преговори за рали Tour de Corse и съветът на ФИА трябва да вземе окончателното решение, което  ще бъде ясно на срещата през Декември в Париж.

Осем от тазгодишните кръгове ще бъдат запазени и през 2014-та. Новостите в календара са в завръщането на ралита Акрополис, Ирландия и Кипърското рали в европейската рали купа. За пръв път в календара е добавено и рали Естония, което е и кръг от шампионатът за исторически автомобили.

ERC зимно предизвикателство.

Рали Янер 2013

Промоутърът реши да създаде зимна купа в която участниците в първите три ралита на европейският шампионат, също ще се борят и за титлата на „  Зимно предизвикателство”.

Както вече ще видите от по-долу, сезон 2014 започва с две зимни ралита, австрийското Янер и латвийското Лепая. Към тях ще се присъедини и румънското Сибиу, което е с променена дата и бива включено към предизвикателството.

Към известното трансилванско рали ще бъде добавен и етап в уникалният проход Трансфъгъраш, който е известен с многото си уникални завой, което ще бъде сериозно предизвикателство за участниците, особено ако има сняг.

проходът Трансфъгъраш

Не официален календар на ERC за 2014-та.

03 Януари Рали Янер,( Австрия).(асфалт/сняг)*
31 Януари Рали Лиепая (Латвия). (макадам/сняг)*
27 Февруари Рали Сибиу (Румъния).(макадам/сняг)*
28 Март Рали Акрополис (Гърция). (асфалт/макадам)
17 Април Рали Ирландия (Великобритания). (асфалт)
15 Май Рали Азорски острови (Португалия). (макадам)
19 Юни Рали Ипър (Белгия). (асфалт)
17 Юли Рали Естония. (макадам)
29 Август Рали Барум (Чехия). (асфалт)
19 Септември Рали Кипър (Кипър). (асфалт/макадам)
23 Октомври Рали Валайс (Швейцария). (асфалт/макадам)
06 Ноември Рали Тур де Корс (Франция). (асфалт)

*Кръгове на зимното предизвикателство

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]