ERC и M-Sport стартират едномарков шампионат с Fiesta Rally3

Jakub Matulka

Днес, в официално съобщение до медиите от страна на M-Sport Полша и промоутъра на европейския рали шампионат, бе обявено създаването на едномаркова серия през сезон 2024 в ERC. Серията ще се нарича Fiesta Rally3 Trophy, а нейни спонсори ще бъдат Gulf Race Fuels и Pirelli.

Екипажите, желаещи да се състезават, трябва да разполагат със собствена Fiesta Rally3 или да наемат такава от частен тим. От M-Sport ще бъде предоставен пълен камион с резервни части, а техните инженери ще бъдат на пълно разположение за екипажите.

Всички състезатели трябва да използват идентични гуми от Pirelli, както и състезателно гориво MRS EVO2 на Gulf, което могат да закупят на цена от 2 евро за литър. Италианският производител на гуми също така ще продава своите продукти на екипажите с 15% отстъпка.

Относно наградите, Pirelli обявява, че ще подарят 12 нови гуми на победителя в даден кръг, докато вторият ще получи шест, а третият – две. Gulf ще предостави на победителя в даден кръг 300 литра, а вторият и третият екипаж ще получат по 150 и 50 литра, съответно.

Победителите в Fiesta Rally3 Trophy ще получат изцяло финансирано от M-Sport участие в рали „Централна Европа“ още през същата година.

Част от календара на Fiesta Rally3 Trophy включва рали „Унгария“, рали „Естония“, рали „Рома ди Капитале“, рали „Барум“ и рали „Полша“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]